Regata za pokal Burje

P1270687
Zadnja letošnja kriterijska za optimiste, regatirali so tudi laserji standard in 4,7 ter 470-ke.
V petek nas je poleg muhastega vremena in posledično triurnega čakanja na dežju zaskrbela dokaj skromna slovenska flota mladih jadralcev - tako, preko palca smo našteli le 34 udeležencev v razredu optimist, še slabše je v razredih 470 - 4 posadke, laser standard - 5 jadralcev in laser 4,7 - 2 (nekaj ne štima!). Okrog 14. ure je končno zapihalo, organizatorji so hitro postavili polje in uspešno speljali prvi plov, za drugega je na boji od orce zmanjkalo energije - vetra, zato prekinitev.
Je pa zato sobota postregla z lepim sončnim vremenom in ugodnim maestralom. Tudi flota se je rahlo številčno povečala z udeležbo tistih manjkajočih v petek. V 4 plovih so do izraza prišli jadralci, ki so znali spretno izkoriščat manjše odklone smeri vetra. V žargonu: tisti, ki so lovili "škarše".
V nedeljo je sprva kazalo, da nadaljevanja regate sploh ne bo, saj deževno brezveterje ni vlivalo nekega navdušenja. Pa vendar so se vetrovne razmere uredile do te mere, da so jadralci odpeljali še zadnja 2 plova te regate.

Kot že zapisano, so se tokrat na višja mesta uvrščali tisti bolj spretni pri izkoriščanju spremenljivega vetra, ki pa so že tako v ospredju na kriterijski lestvici in tako zasluženo zasedajo mesta v državnih reprezentancah za evropsko in svetovno prvenstvo. Čestitke in obilo uspeha vsem!

povezava:
http://www.jadralna-zveza.si/index.php?page=novice&novica_id=2359&sub=aktualne&list_page=1

Čestitke gredo tudi organizatorjem, t.i. Burjačem, ki so kljub neugodnemu vremenu, regato izvedli odlično.

Naši Olimpicovci so bili solidni s posameznimi preboji v ospredje, vseeno pa ne v sam vrh, z izjemo Matije, ki je zadnji plov končal 3. Takšni posamezni izleti proti vrhu žal ne zadoščajo za vidnejši končni rezultat, saj se končnemu seštevku točk prištejejo tudi tisti plovi, ki "so šli po slabem".
Splošni vtis je na koncu dober, optimističen: tisti, ki jadrajo dlje časa so vedno bolj konstantni pri uvrstitvah; zgoraj navedenih nihanj v rezultatih je vedno manj oziroma so ta nihanja vedno manj drastična. S tem, "ta večji" povlečejo za sabo tudi tiste, ki so v klub prišli kasneje in izkušnje šele nabirajo.
Od vsega pa je najbolj navdušujoče, da kot trener, spremljevalec ali starš vidiš nasmejane obraze naših otrok, ki v jadranju vidijo zabavo, druženje in zdravo tekmovalnost. Za zgleden primer damo tokrat našo Katarino, ki si je med "zagrizenim" dvobojevanjem na regati našla prijateljico Lucijo (od Morgana), s katero sta najverjetneje kej "po babje" poklepetali.
Bravo punce - JADRANJE JE ZABAVA!

povezava na rezultate:
http://www.jadralniklub-burja.si/si/regate/napovednik-regat/2013/pokal-burje-2013.html

JK Olimpic

 

 

SMOKI 1 starkvina markovic

Copyright JK Olimpic © 2020 Vse pravice pridržane.  Avtor strani   O piškotkih