RIBIŠKA REGATA 2013

2013 RP

Spodobi se in pravično je (pravično in zveličavno... J), da se za tradicionalni Ribiški praznik v Izoli priredi tudi jadralno regato, seveda poleg ostalih športnih dogodkov, ki bogatijo že tako pestro kulturno, razvedrilno in kulinarično dogajanje. CKŠP (Center za kulturo šport in prireditve) Izola se je prav tako tradicionalno izkazal kot izjemen organizator tega dogodka, ki je na tak način že zdavnaj prerasel v praznik vseh Izolanov. Od njih (iz CKŠP) je tudi plemenita pobuda, da regato s skupnimi močmi izvedejo vsi trije Izolski klubi, ki se ukvarjajo z mladinskim jadranjem; JK Olimpic, Jadralni klub Izola in seveda starešina JK Burja.

Letošnjo regato v razredu Optimist smo za razliko od prejšnjih let, kjer so tekmovali le začetniki - tečajniki številčno oplemenitili tudi z malce starejšimi jadralci iz treh Izolskih klubov, kar seveda pripomore k atraktivnejši izvedbi regate, še posebej zato, ker se odvija čisto blizu obale oziroma "carinskega" pomola, da lahko tudi navijači (večinoma starši, bratci in sestrice in none in nonoti nadobudnih jadralcev) od blizu vidijo jadralne spretnosti našega podmladka. No, da se spravi regato v bližino obale se gre zahvalit tudi Maestralu, ki je kljub drugačni vremenski napovedi ob pravem trenutku in ravno prav (ne premočno in ne prešvoh) napolnil jadra regatne flote.

Štartno - ciljna linija regate je potekala, kot že zapisano, od carinskega pomola, kamor smo namontirali tudi štartno - ciljne "funkcionarje" (Knolovi in konjado Rico). Orca, mezzanave in skoraj krma do ciljne linije, 2x okoli, 2 plova. Skupno je zmagal Nejc Valenčič (JK Burja) prvi med tečajniki pa je bil Mark Buterin (JK Burja).

Čestitke vsem, predvsem tistim, ki so bili na regati prvič.

Dan se je zaključil s krstom novopečenih veslačev in jadralcev, kjer so vsi po vrsti odfrčali v morje, ob neskromni pomoči starejših kolegov iz klubov ter s podelitvijo nagrad – pokalov najboljšim na regati. Dan se je zaključil, na vrsti je bila še noč....

Vse je teklo gladko, zabavali smo se vsi: jadralci, gledalci, spremljevalci in organizatorji tako, da smo kar hitro prišli do zaključka, da bi lahko že naslednje leto regato zastavili malo širše in jo uvrstili na seznam regat pri Jadralni zvezi Slovenije, kar posledično lahko pomeni vseslovensko in mednarodno udeležbo . Saj že poznate tisto idejo, da bi morala tudi Izola imet svojo BarcoIzolano...

 

 

SMOKI 1 starkvina markovic

Copyright JK Olimpic © 2020 Vse pravice pridržane.  Avtor strani   O piškotkih