Izolski JK Olimpic ima državno prvakinjo v razredu Europa!

DSCN3017

Tradiconalni Memorial Lea Molinari je kljub muhastim vremenskim oziroma vetrovnim razmeram, pa vendar z znano karizmo neutrudnega "frontmena" Morgana in drugimi člani ŠD Piran tudi letos "pod streho". Regata je potekala minuli konec tedna (12. in 13. oktobra) v Piranskem zalivu za razrede Optimist, Fireball, 29er in Europa. V slednjem je regata štela tudi za državno prvenstvo, ki ga je osvojila Anja Dorošenko iz JK Olimpic.

V soboto je sprva kazalo, da regate sploh ne bo, dokler ni kar konkretnemu in predvsem mokremu južniku malce pošla sapa, toliko, da so organizatorji izvedli po tri plove za vse razrede. Tretji plov je bil zaradi spremembe smeri vetra na meji regularnosti, pa vendar vseeno OK, glede na bližajočo se ploho, ki je udeležence spirala ob vračanju na obalo.

Uvodno nedeljsko brezvetrje tudi ni kazalo, da se bo sploh šlo regatirat in se je posledično lahko na obali mirno spremljalo potek Barcolane preko (pre)pametnih telefonov, ki so, če hočemo ali ne, vse bolj obvezna oprema naše mladine. Okrog enih je veter vseeno razumel, da pretirano telefončkanje ne pelje nikamor in zbral nekaj moči, da je jadralce odgnal na morje za zadnji plov. Del plova je potekal podobno kot Barcolana - v brezvetrju, ker se je veter očitno odločil malo počivat, da bi za konec zbral še tiste zadnje atome za uspešen zaključek regate.

JK Olimpic se lahko pohvali še z odličnimi rezultati jadralcev iz razreda Optimist, kjer je Maj Musa Olivieri v konkurenci 54 jadralcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije zasedel skupno 2. mesto, Špela Hajdinjak pa 3. mesto med kadetinjami. V skupni uvrstitvi se je v deseterico s 7. mestom prerinil tudi Toni Rebec, blestela sta tudi mlajša Lana Klun in Jakob Musa Olivieri, vendar ne (še) z vidnejšimi uvrstitvami ampak z zagnanostjo in nasmehom pri premagovanju strahov, ki jih povzroča tisti že opisani konkretni jugo. Točno tako, kot se pritiče bodočim uspešnim jadralcem.

Anja z najbolj "svežim" naslovom državne prvakinje v razredu Europa bogati dobro letino kluba na državnih prvenstvih in se tako pridružuje Špeli Hajdinjak, ki je kadetska državna prvakinja v razredu Optimist ter posadki Miha Kavčič - Damjan Bertok – državna prvaka v razredu Fireball, v istem razredu sta podprvaka Marko in Matija, oče in sin iz družine Kocjančič.

 

 

SMOKI 1 starkvina markovic

Copyright JK Olimpic © 2020 Vse pravice pridržane.  Avtor strani   O piškotkih