Maj Musa Olivieri, zmagovalec Jesenskega pokala v razredu Optimist

Minuli vikend je v Kopru v organizaciji JK Jadro potekala regata za Jesenski pokal, ki je štela tudi kot državno prvenstvo za Laser 4.7. Regata razpisana za tri jadralne razrede in sicer: Optimist, Laser 4.7 in Radial, je v soboto, kar se vetra tiče potekala v stilu Barkolane, tako, da so jadralci na morju v čakanju na veter vztrajali do poznih popoldanskih ur, ko je organizatorju le uspelo izpeljati en plov. Nedelja je bila jadralcem vetrovno nekoliko bolj naklonjena. V razredu Optimist so izpeljali dva plova, v razredih Laser 4.7 in Radial pa tri z možnostjo enega odbitka. Naslov državnega prvaka v razredu Laser 4.7 je prepričljivo osvojil Liam Orel (Jk Jadro), podprvak je postal Taš Kolman (Jk Burja), na tretje mesto se je uvrstil Vitjan Bužan (Jk Jadro). V kategoriji deklice je državna prvakinja postala Urška Kraševac (Štajerski jadralni klub), srebrna Lara Ros (KVŠ), bron pa je šel v roke Lorenzi Liji Perič (Jk Olimpic). V razredu Laser Radial je v absolutni razvrstitvi slavil Maks Vrščaj z WSC Črnomelj.

V najmnožičnejšem razredu Optimist je v skupni razvrstitvi, zmagovalec Jesenskega pokala postal Maj Musa Olivieri (JK Olimpic), drugo mesto je zasedel Janez Zabukovec(Jk Jadro), tretje pa Nejc Valenčič (Jk Burja). V kategoriji kadeti dečki je zmagovalec postal Janez Zabukovec (Jk Jadro), pred Nejcem Valenčičem (Jk Burja), ter tretjim Renejem Černacom (JK Jadro). V kategoriji kadeti deklice je zmagovalka postala Marina Vrščaj (WSC Črnomelj), pred drugo Alenko Valenčič (Jk Burja) in tretjo Vido Borštnar (JK Olimpic).

Čestitke tudi ostalim jadralcem JK Olimpic: 8. mesto Matija Kocjančič, 12. mesto Jakob Musa Olivieri, 16. mesto Kevin Turk in 20. mesto Kaja Andrijaševič v absolutni razvrstitvi.

 

 

SMOKI 1 starkvina markovic

Copyright JK Olimpic © 2020 Vse pravice pridržane.  Avtor strani   O piškotkih