PRVA IZOLANKA JE ZANAMI

IZOLANKAA

JK OLIMPIC je izolski in širši svet jadralnega športa obogatil z novo "lepotico" -  IZOLANKO: navigacijsko regato za "velike", regatno potovalne jadrnice, ki so razvrščene v 6 jadralnih razredih – od razreda Maxi (preko 16 m) in nadalje v razredih od 1 do 5, kjer so razporejene po dolžinah od 16 m do najmanjših 5,75 m.  Hkrati je bila to prva letošnja regata od sedmih, ki je štela za Pokal Slovenije.

Takšne vrste regata je bila v organizacijskem smislu prva tudi za JK OLIMPIC, kar  pa po pohvalah udeležencev sodeč ni bilo moč občutiti, saj so Olimpicovci naročili tudi pravo vreme in ugoden veter - "falš" maestral, ki pihne nekoliko bolj iz zahoda zaradi juga ob obali Istre.

Lepotice so s štartne linije pred Izolo na polno krenile v orco proti Piranu, da bi po obratu okrog oceanografske boje še bolj zažarele v svoji lepoti z razpetimi genakerji in špinakerji vseh barv. Tako živopisane so preplule prehodni cilj in tekmo nadaljevale proti zadnjemu obratu na boji pri Moletu, da bi se zatem ponovno z orco vrnile v Izolo do cilja. Prava paša za oči za vse, ki so lahko od blizu in daleč spremljali to "modno revijo", ki pa v resnici to niti približno ni bila. Bil je namreč napet športen boj za prevlado nad tekmeci, ki je postregel s sledečimi zmagovalci:

OPEN PO RAZREDIH

OPEN

ORC

Uspeh IZOLANKE gre pripisati najprej udeležencem – tekmovalcem, takoj zatem pa volonterskemu in požrtvovalnemu delu članov kluba ter ostalih sodelujočih. Med slednje sodi v prvi vrsti Alen s svojim pravim "izolskim" lokalom MAI PIÙ (pod stadionom), kot prizoriščem prijetne zaključne jadralne fešte. Da smo se tam mastili s pedoči je zaslužen Mičo, ki jih je dostavil in kuharice Jasna, 2 Alenki, Katerina. Najlepšo štartno – ciljno barko na Mediteranu AMPELEO je omogočil Tomi z njim samim v kompletu. Uroš je skrbel za strokovno vodenje in sojenje regate.

Zahvala vsem s strani JK OLIMPIC z obljubo, da je to šele začetek zgodbe IZOLANKA. Lahko jo kar poimenujemo "1. tradicionalna"

Aleš Rebec

JK OLIMPIC

 

 

SMOKI 1 starkvina markovic

Copyright JK Olimpic © 2020 Vse pravice pridržane.  Avtor strani   O piškotkih